15 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧАЮ

15 ГРУДНЯ ЩОРІЧНО ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧАЮ. ВІДОМО, ЩО ЦЕ НАЙПОШИРЕНІШИЙ НАПІЙ, ЯКИЙ П’ЮТЬ І ДОРОСЛІ, І ДІТИ. МИ ВИРІШИЛИ З’ЯСУВАТИ, ЯКІ БУВАЮТЬ ВИДИ ЧАЮ ХОЧА Б ЗА КОЛЬОРОМ? ВИЯВИЛОСЯ, ЩО ТАКИХ НЕ МЕНШЕ П’ЯТИ: ЧОРНИЙ, ЗЕЛЕНИЙ, БІЛИЙ, ЧЕРВОНИЙ, ПУЕР.

Чорний чай дуже відомий у всьому світі. Він може бути, як з добавками та без них. Особливість чорного чаю в тому, що він зазнає повного окислення. Окислення чаю може проходити два тижні, а то й місяць. Листочки у висушеному вигляді мають коричневий або чорний колір. При заварюванні чай може бути помаранчевим і темно-червоним. Іноді у чорного чаю буває терпкий смак.
Зелений чай, на відміну від чорного, не піддається повному окисненню. Щойно зірвані чайні листочки залишають на відкритому повітрі, щоб вони злегка зів’яли. Потім їх сушать і скручують в невеликі грудочки. Завдяки цьому методу, не відбувається сильної ферментації чаю. Зелений чай дуже корисний, бо містить багато вітаміну С, РР і групи В. такий чай піднімає настрій, знищує бактерії, виводить з організму важкі метали (свинець, ртуть, цинк) і навіть допомагає боротися з раковими захворюваннями.
Білий чай – чай, що зазнає ще меншої ферментації, ніж зелений. Білий чай — це чайні бруньки, які покриті білим ворсом. Його збирають на початку весни, при цьому людям, зайнятим складанням чаю, не дозволяється вживати до роботи цибулю, часник і різні прянощі, щоб не зіпсувати аромат листочків. Після збору молоде листя підв’ялюють і сушать спочатку на сонці, потім у тіні. Потім листочки ставлять сушитися в піч, опісля упаковують. Особливість такого чаю — в тому, що він не скручується. Білий чай, як і зелений, має корисні вітаміни С, РР, і безліч інших корисних речовин. Цей чай рекомендується вживати тим людям, у яких знижений імунітет і мучить хронічна втома.
Далі,,,Червоний чай........http://np.pl.ua/2017/12/15-hrudnya-mizhnarodnyj-den-chayu/ Новини Полтавщини  

Коментарі