Проектна діяльність учнів


Рішуче європейське «Ні!» пластмасовому сміттю

Європарламент 24 жовтня 2018 р., у першому читанні переважною більшістю голосів ухвалив заборону виробів одноразового використання з пластику – одноразового посуду, соломинок для пиття, тонких пластикових пакетів та інших.
Відтак чималий перелік одноразових продуктів, альтернативи для яких вже існують, повинні бути повністю заборонені у Європейському союзі з 2021 року. Пластикові пляшки передбачається збирати окремо. При цьому до кінця 2025 року 90 відсотків одноразових пластикових пляшок повинні підлягати переробці.
Міністри охорони навколишнього середовища країн Євросоюзу мають намір ще до кінця поточного року узгодити єдину лінію в цьому питанні. Далі планується почати переговори між представниками Європарламенту, країн-членів ЄС та Єврокомісії. Остаточно нові приписи будуть прийняті спільно Європарламентом і країнами спільноти.
За даними Європарламенту, три чверті всього сміття в світовому океані мають пластмасове походження. В ЄС одноразові вироби з пластику складають приблизно половину обсягу сміття на пляжах.
 Учні 8 в класу долучилися до проекту «Скажи сміттю: «Ні!».
"Сміття треба грамотно утилізувати, а ще краще - переробляти, даючи вже використаній сировині друге життя", - вважають екологи.
Кожен з нас впливає на процеси, які відбуваються на планеті Земля. Вкрай важливо, щоб цей вплив був благотворним, а не руйнівним. Докладаючи невеликі зусилля, людина може досягти великих результатів.

Завдання вторинної обробки – вирішення проблеми обмеженості ресурсів, зниження вартості готової продукції за рахунок використання більш дешевої сировини і боротьба із забрудненням навколишнього середовища.





Фото Галушко Марини (учні 8 в класу)

Коментарі