Захист проєкту «Вивчення поінформованості населення щодо здорового способу життя (соціально орієнтоване дослідження)».

Дати відповідь на запитання  № 2 с.135 (підручник): У яких умовах грибкові інфекції можуть стати дуже небезпечними для людини?! 
Підручник § 65. Боротьба з мікологічними захворюваннями



РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОЄКТУ. Інформаційні матеріали.

ГЕОРГІЄВА АНАСТАСІЯ:


ВЕРБИЦЬКА ОЛЕКСАНДРА



Кейм Катерина




Перша група: Дябіна Ліза, Панченко Саша, Собакарь Валерія

Малишкіна Марина,Таран Таня




Пархоменко Ярослава.








Катерина, Царенко Юлія.




Кондратюк Анастасія, Дейнека Анна


Сіренко Каріна, Сіренко Діана, Рожко Дарія







ТЕЗИ:

Пам’ятайте, що мікроорганізми залишаються всюди, де сидів або лежав хворий кіт. При контакті зі шкірою людини вони швидко викликають появу лишая. Особливо легко з’являється захворювання у маленьких дітей, які ще не мають зміцнілої імунної системи.
https://catmolly.com/uk/lishaj-u-kishok/
Якщо в сім’ї є хворий на грибкове захворювання шкіри чи нігтів, не слід користуватися його рушником, взуттям чи манікюрними приладдям, поки він не вилікується. Підтримуйте чистоту у вашій квартирі і ванній кімнаті.
М. Галушко


Малишкіна Марина
😐Грибок нігтів
Запальні процеси

Грибок нігтів небезпечний для людського організму можливістю приєднання бактеріальних інфекцій. Пошкодження нігтьової пластини і навколишнього її епідермісу забезпечує безперешкодне проникнення в кровотік патогенної мікрофлори, що загрожує розвитком важких септичних станів.

На замітку!

Найбільш схильні гнійно-септичних ускладнень люди, що страждають цукровим діабетом. Вилікувати швидко поширюється інфекцію у пацієнтів даної категорії важко навіть в умовах спеціалізованого стаціонару, що повністю виключає амбулаторну терапію за допомогою популярних противомикозных препаратів.

Одним з найбільш ймовірних варіантів ускладнень запущеного грибка нігтів на ногах у осіб, які страждають на цукровий діабет, є синдром діабетичної стопи. Микозная інфекція, що протікає на тлі ЦД, обтяжується повільним загоєнням навіть невеликих ушкоджень епідермісу. Патогенна мікрофлора охочіше розмножується в солодкій вологому середовищі і переноситься на здорові тканини ноги: шкіру, м’язи, кровоносні судини, нервові закінчення і кістки.


Сергій Крамаренко:

Мікози (грибкові захворювання шкіри) обумовлені патогенними грибами, які викликають у людини ураження шкіри, її придатків, а іноді внутрішніх органів. За частотою мікози посідають друге місце серед усіх шкірних хвороб. За даними ВОЗ у третини населення спостерігаються мікози, найчастіше мікози ступнів і в тому числі оніхомікози і кількість цих уражень постійно збільшується.

Упатогенезі мікозів відіграють певну роль такі чинники:

1)вік: а) на мікроспорію хворіють переважно діти, у яких шкіра виділяє менше жирних кислот, що мають фунгіцидні властивості; б) мікози ступнів домінують у старшому віці (у похилому віці ними страждає до 80% людей), чому сприяють гіпогідроз, варикоз, атеросклероз, імунодепресивні стани, часте вживання ліків;

2)стать: хронічна трихофітія частіше трапляється у жінок (тонке волосся, вплив естрогенів);

3)порушення вуглеводного обміну (цукровий діабет), при цьому збільшується концентрація цукру не тільки в крові, а й у шкірі, слизових оболонках;

4)дисбактеріоз унаслідок широкого вживання антибіотиків, які пригнічують мікрофлору, що протидіє розвиткові дріжджових грибків; зокрема, тетрацикліни сприяють злущенню епітелію слизових оболонок, створюючи вхідні ворота для дріжджових грибків;

5)зниження імунологічної реактивності організму внаслідок широкого застосування кортикостероїдів, цитостатиків, на тлі СНІДу тощо;

6)місцеві чинники: хімічний склад поту, травматизація, гіпостаз тощо. Резервуаром інфекції є: хвора людина (антропонозні мікози), хворі тварини

(зооантропонозні мікози), грунт (геофільні мікози).


Загальними проявами грибкових уражень шкіри, нігтів та волосся є шелушіння, запальні прояви шкіри, нашарування лусочок, свербіння, зміна структури шкіри, нігтів, волосся тощо. Грибкові захворювання можуть вражати як дорослих, так і дітей.
Найбільш частими проявами грибкових захворювань шкіри у дітей є мікроспорія, яка супроводжується ураженням гладкої шкіри, довгого та пушкового волосся. Мікроспорія – хвороба, відома в народі як «стригучий лишай». Таку назву це захворювання отримало через те, що уражене волосся обламується на однаковій висоті (немов підстрижене). Вогнища мікроспорії на гладкій шкірі локалізуються переважно на відкритих ділянках шкірного покриву: обличчі, шиї, передпліччі та тулубі. Спостерігаються набряклі плями рожево-червоного кольору правильних округлих обрисів з чіткими межами, поверхня вкрита кірочками та лусочками.
Найбільшу небезпеку для дітей представляють захворілі мікроспорією кішки, особливо кошенята, та собаки, зараження від яких відбувається звичайно при безпосередньому контакті.

Нерідко у дітей виявляють ще таке грибкове захворювання, як трихофітія, поверхневі прояви якої за невеликими відмінностями нагадують мікроспорію, але викликаються іншими видами хвороботворного грибка. Джерелами зараження, як правило, є діти молодшого і середнього віку, які страждають на поверхневу трихофітію, рідше дорослі, у яких захворювання перебігає за хронічним типом. Глибоку нагнійну трихофітію викликають грибки, які паразитують на гризунах, коровах, телятах. Інфікування відбувається шляхом безпосереднього контакту з хворими людиною чи тварино або через головні убори, білизну, гребені, щітки.
Хвороботворні грибки можуть зберігатися в лусочках шкіри і випалих волосках багато місяців і навіть роки. Проте, вони не розвиваються у зовнішньому середовищі. Місцем їхнього життя є хвора людина або тварина. Не можна не враховувати і стан шкіри (тріщини, потертість, травми, порізи тощо) як один із чинників, що сприяє інфікуванню грибками. Грибкові захворювання дуже заразні і порівняно повільно піддаються лікуванню.
Валерія Собакарь

Що може бути краще літнього дня, проведеного на пляжі? Дехто любить годинами плескатися у воді, а дехто просто полежати на теплому піску, насолоджуючись відпочинком. Однак будьте обережні: у піску можуть бути небезпечні мікроорганізми, що викликають різні захворювання, особливо якщо мова йде про несанкціоновані місця відпочинку.
 Існує певний вид грибка, дерматофіт, який викликає інфекції нігтів і шкіри. За даними мікробіологів, він передається через інфікованих людей, тварин або під час контакту із ґрунтом. У число пляжних дерматофітів входять Trichophyton mentagrophytes і Trichophyton rubrum, які викликають грибкові інфекції, такі як “нога спортсмена”, стригучий лишай та інфекції нігтів. Найбільш часто їх підхоплюють люди зі слабкою імунною системою, проте заразитися грибком може кожен.
 Тож, головним правилом має бути: відпочинок тільки в місцях, які відповідають всім санітарним та гігієнічним вимогам; ретельне стеження за купальними костюмами (прання післі кожного візиту на пляж); уникнення потрапляння піску з одягу або взуття до вашої оселі; дотримання правил гігієни після відвідування пляжу.
Анастасія Георгієва
Гриби спроможні уразити серце, нирки, печінку, нервову систему, спричинити менінгіт. Вони можуть просто зруйнувати наш організм – він ніби починає плавитися. На що лікарі першочергово мають звертати увагу, оцінюючи стан хворого, так це на неефективність лікування. До прикладу, лікар діагностує пневмонію і при тім призначає найсучасніші антибіотики, але лікування хворому не допомагає. Отож, цілком імовірно, що це пневмонія, спричинена грибами. І тоді вже потрібні спеціальні методи діагностики (посів крові на наявність грибів; можна взяти на аналіз харкотиння, сечу, слину чи будь-який інший матеріал, який сіють на вміст грибів). І якщо наявність грибів підтверджується, лікування змінюють докорінно.

Чупін Дмитро з великою повагою до Марини Григорівни та всього класного колективу

ДЯКУЄМО, ДІМА!



Лук'яненко Аліна

Найбільшу небезпеку для дітей представляють захворілі мікроспорією кішки, особливо кошенята, та собаки, зараження від яких відбувається звичайно при безпосередньому контакті. Можна також заразитися через предмети та речі, забруднені лусочками і волосинами, що містять грибки. При ретельному огляді хворої тварини можна побачити ділянки шкірного покриву з відсутністю шерсті та наявністю почервоніння, лусочок, гноячків та гнійних кірочок.

Нерідко у дітей виявляють ще таке грибкове захворювання, як трихофітія. Джерелами зараження, як правило, є діти молодшого і середнього віку, які страждають на поверхневу трихофітію, рідше дорослі, у яких захворювання перебігає за хронічним типом. Глибоку нагнійну трихофітію викликають грибки, які паразитують на гризунах, коровах, телятах.

Львівська міська рада: 


Без коливання виливайте компоти, соки і сиропи з плямами цвілі, а ось варення з високим вмістом цукру досить видалити верхній товстий шар.
.
За словами Остроскі, широке використання протигрибкових препаратів і інтенсивне використання фунгіцидів на посівах є одними з інших теорій появи грибка.!!

(Панченко Олександра )
https://www.novoderm.com.ua/likuvannya-hrybkovyh-zahvoryuvan/


Грибкові захворювання у жінок можуть бути спровоковані підвищеною активністю цвілевих грибів, дерматомікозів, дріжджових мікроорганізмів. В останньому випадку представниці слабкої статі частіше стикаються з впливом Candida Albicans та захворюванням під звичною назвою «Молочниця». Перш ніж проводити протигрибкову терапію, потрібно зрозуміти причину проникнення в організм грибкової інфекції, своєчасно її усунути. Провокуючі фактори наступні:

ослаблений імунітет;
недотриманні правил особистої гігієни;
прогресуюча вагітність;
тривале переохолодження;
антибактеріальна терапія;
хронічні хвороби;
хірургічні втручання.

Анастасія Кондратюк

Грибкові інфекції можуть стати дуже небезпечними для людини, якщо у неї ослаблений імунітет. Відомо, що запобігти потраплянню спор грибів на тіло людини або потраблянню грибів до оганізму майже неможливо, оскільки вони є і в повітрі, і на поверхнях предметів. Щоб уникнути серьйозних захворювань та алергічних реакцій, що іноді можуть привести до ускладнень або загибелі (без надання допомоги),

Царенко Юля


 
🍄 Кандидоз легень

Кандидоз легень називають захворювання, що вражає бронхи людини і його легені грибками Candida. Найбільш поширеною причиною хвороби є ослаблення імунітету організму тривалої антибіотикотерапією і гормональними лікувальними курсами. Зазвичай такі комплекси інтенсивного терапевтичного впливу застосовуються у період лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями, а кандидоз легень симптоми виявляє вже як наслідок цих методів лікування.

Грибки сапрофіти з роду Candida можуть постійно перебувати на шкірі людини і на його слизових оболонках, але їх гостре патогенна дія проявляється лише в періоди ослаблення імунної системи організму, пов’язані з різними хронічними захворюваннями, з інтенсивною антибіотикотерапією або прийомом антидепресантів.
           Симптоми хвороби
У більшості випадків кандидоз легень проявляє симптоми згладжені, але часто характеризується гострим перебігом захворювання з яскраво вираженими ознаками. Це хвороба прогресує деструктивного характеру. Однак, найчастіше захворювання характеризується повільним перебігом, затяжними ремісіями і наступними за ними загостреннями. Міліарний форма кандидозу супроводжується болісним кашлем та бронхіальними нападами в моменти видиху повітря.
У хворого скарги на загальне нездужання, слабкість і інтенсивне потовиділення під час сну. Також у нього знижується апетит, виникає задишка в моменти фізичної напруженості і біль у грудях. Часто у хворого грибок кандида викликає кашель з важко відокремлюваної мокротою, температура тіла коливається в фебрильною або субфебрильної зоні.

Це важливо! Кандидоз у легенях можна переплутати з пневмонією: в окремі періоди захворювання різко підвищується температура тіла хворого, з’являється гарячковий стан, виникає серцебиття і задишка. У цьому випадку необхідно терміново звернутися до лікаря, зробити рентген грудної клітки та дослідити мокротиння.

https://diagnoz.in.ua/venerologiya/kandidoz-legen-i-verkhnikh-dikhalnikh-sh/


Грибкові ураження шкіри суттєво погіршують якість життя людини як в фізичному, так і в соціальному плані.
Усім відомо, що для відвідування таких громадських закладів, як басейни чи сауни, у більшості випадків адміністрація вимагає довідку від лікаря-дерматолога про стан шкірних покривів пацієнта та наявність, у першу чергу, контагіозних (заразних) захворювань.
Збудники грибкових захворю­вань — це патогенні грибки різних видів.
До ураження патогенними грибками особливо схильні люди, в  яких діагностується:

порушення імунної системи організму (імунодефіцитні стани, в тому числі туберкульоз, ВІЛ інфекція та СНІД);

порушення вуглеводного обміну (наприклад, цукровий діабет);

захворювання залоз внутрішньої секреції (наприклад, хвороби щитоподібної залози) ;

порушення цілісності шкірного покриву (травми, мікротріщини, потертості, мозолі, інше);

мацерація шкіри в результаті підвищеної вологості (наприклад, внаслідок надмірної пітливості);

прийом антибіотиків широкого спектру дії (які знешкоджують не лише патогенні мікроорганізми, але й ті, які в нормі повинні існувати у нашому організмі. А відповідно на їхньому місці може заселятись грибкова мікрофлора);

недотримання правил особистої гігієни.

Дейнека Анна


Грибок, оселившись на шкірі, може неабияк зіпсувати життя будь-якій людині. Особливо якщо мова йде про грибок на ногах, будь то стопи або нігті. Дівчат це засмучує в першу чергу, так як красивий педикюр зробити в такому випадку вже неможливо. Тому нерідко у людей виникає питання, як лікувати грибок на ногах, інформує Ukr.Media.

Існує два способа зараження — прямим і непрямим шляхом.

Перший спосіб (прямим шляхом):

Через рослини і грунт.
Під час контакту з хворою твариною або людиною.
Другий спосіб (непрямим шляхом):

Використання предметів догляду за тваринам.
Використання предметів, якими користувався хворий чоловік.



Сіренко Каріна


Отомікоз
Поширеність цього захворювання досить висока, причому отомікози у дітей зустрічаються частіше, ніж у дорослих (27% проти 19%).
причини
Якщо виявлено отомікоз, причини його завжди пов'язані з інфікуванням грибками. Найчастіше збудниками є:
Аспергіли - цвілеві грибки (65%);
Кандиди - дріжджоподібні грибки (30%).
Набагато рідше (всього 5% випадків) це захворювання можуть провокувати такі види грибів:
Kladosporium;
Penicillium ,;
Geotrichum і ін.
Варто відзначити, що практично всі збудники грибкового ураження вуха є умовно-патогенними і практично завжди живуть на шкірі. Однак хвороботворними вони стають тільки при зниженні місцевого імунітету. До цього привертають такі чинники:
Ранова поверхня на шкірі вуха, яка найчастіше формується в результаті гігієни за допомогою вушних паличок;
Тривалий прийом антибактеріальних препаратів;
Застосування стероїдів, які пригнічують місцеві і системні імунні реакції;
Цукровий діабет і зловживання солодким;
гіповітаміноз;
Супутні захворювання, що підривають імунітет;
опромінення;
Лікування цитостатиками.
види
З урахуванням локалізації грибкового запалення розрізняють отомікоз вуха наступних видів:
Зовнішній отомікоз. Він вражає шкіру вушної раковини і зовнішнього відділу проходу органу слуху, а також барабанну перетинку. Це найпоширеніший вид грибкового ураження вуха (зустрічальність до 62%)
Мірінгомікоз - грибком вражається тільки барабанна перетинка (частота цього стану всього 1%).
Середній грибковий отит - захворювання порожнини середнього вуха, в якій розташовуються слухові кісточки (частота 20%).
Післяопераційний отомікоз - ураження органа слуху після медичних втручань (частота цього ускладнення 17%).
симптоми:
Виділення з вуха;
Освіта кірочок і пробок в зовнішньому відділі вуха;
Свербіж і біль;
Почуття закладеності у вусі і, як наслідок, незначне звуження слуху;
Підвищена чутливість ураженої зони;
Запаморочення.
У гострому періоді можуть з'являтися і ознаки загальної інтоксикації:
Незначний підйом температури;
Головний біль;

Нездужання

ЯРОСЛАВА ПАРХОМЕНКО



ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНИЙ ГРИБОК, ЯКЩО ЙОГО НЕ ЛІКУВАТИ?
Грибкові інфекції лікуються довго, тому багато хто забуває використовувати препарати. Якщо грибок не зупинити, він пошириться, весь ніготь стане товстим і жорстким, пожовтіє і почне кришитися. При цьому шкіра навколо нігтя і під ним може хворіти, підвищується ризик травм, вростання нігтя і його відшарування. Якщо інфекція перейде на шкіру між пальцями і на стопи, то з'являться ще й тріщини, які теж будуть сильно боліти.

ЯК НЕ ПІДЧЕПИТИ ГРИБОК НІГТІВ?

Грибки частіше атакують людей, чий імунітет не може впоратися з інфекцією: наприклад, їх організм ослаблений хронічними хворобами. Ось декілька правил, які допоможуть вберегтись від грибка нігтів:
  • слідкуйте за гігієною. Чисті і сухі руки і ноги грибок не приваблюють. Тому мийте кінцівки і взуття, шкарпетки міняйте щодня (а якщо треба, то й кілька разів на день), не забувайте вчасно чистити і стригти нігті;
  • ретельно вибирайте тканину, яка буде контактувати з нігтями. Шкарпетки з бавовни, рукавички - лише з натуральних матеріалів;
  • носіть тапочки і сланці, особливо в роздягальнях і душових;
  • носіть друге взуття. Не варто просиджувати весь робочий день в тому ж взутті, в якому ходите по вулиці, особливо якщо мова про зимові чоботи і черевики: не давайте ногам потіти;
  • не діліться рушниками. Це предмети особистої гігієни, як зубна щітка;
  • не робіть манікюр і педикюр на дому або в салоні, де недостатньо добре обробляють інструменти - так можна підхопити не тільки грибок, а й дещо гірше. (фото)


 



ЗАКЛЮЧНЕ СЛОВО: 
У яких умовах грибкові інфекції можуть стати дуже небезпечними для людини?! 

ПАМ'ЯТАЙТЕ!
  • ГАЛУШКО М.:Мікроорганізми залишаються всюди, де сидів або лежав хворий кіт (НА ЛИШАЙ) .При контакті зі шкірою людини  швидка поява лишая.
  • ГАЛУШКО М.:Особливо легко з’являється захворювання (мікози) у маленьких дітей, які ще не мають зміцнілої імунної системи.
  • ГАЛУШКО М.: в сім’ї є хворий на грибкове захворювання шкіри чи нігтів, не слід користуватися його рушником, взуттям чи манікюрними приладдям, поки він не вилікується. Підтримуйте чистоту у вашій квартирі і ванній кімнаті.
  • МАЛИШКІНА М.:Грибок нігтів небезпечний для людського організму можливістю приєднання бактеріальних інфекцій. 
  • КРАМАРЕНКО С:Упатогенезі мікозів відіграють певну роль такі чинники:1)ВІК2)стать: хронічна трихофітія частіше трапляється у жінок (тонке волосся, вплив естрогенів).
  • СОБАКАРЬ В:Грибкові захворювання можуть вражати як дорослих, так і дітей.
  • СОБАКАРЬ В: Найбільшу небезпеку для дітей представляють захворілі мікроспорією кішки, особливо кошенята, та собаки, зараження від яких відбувається звичайно при безпосередньому контакті.
  • ГЕОРГІЄВА А: ПРАВИЛА ВІДПОЧИНКУ В КУПАЛЬНИЙ СЕЗОН: відпочинок тільки в місцях, які відповідають всім санітарним та гігієнічним вимогам; ретельне стеження за купальними костюмами (прання післі кожного візиту на пляж); уникнення потрапляння піску з одягу або взуття до вашої оселі; дотримання правил гігієни після відвідування пляжу.
  • ЧУПІН Д: Гриби спроможні уразити серце, нирки, печінку, нервову систему, спричинити менінгіт. 
  • ОДНОДВОРЦЕВА К: паразитичні гриби можуть оселятись на тілі людини: у ротовій порожнині, на шкірі, статевих органах...
  • ЛУК'ЯНЕНКО А: Інфікування МІКРОСПОРІЄЮ відбувається шляхом безпосереднього контакту з хворими людиною чи тварино або через головні убори, білизну, гребені, щітки.
  • ПАНЧЕНКО О: Не можна їсти запліснявілі ядра горіхів з гірким затхлим присмаком.
  • ДЕЙНЕКА А: До ураження патогенними грибками особливо схильні люди, в  яких діагностується порушення імунної системи організму (імунодефіцитні стани, в тому числі туберкульоз, ВІЛ інфекція та СНІД).
  • СІРЕНКО К: Грибок, оселившись на шкірі, може неабияк зіпсувати життя будь-якій людині. 
  • ПАРХОМЕНКО Я: Якщо виявлено отомікоз, причини його завжди пов'язані з інфікуванням грибками. Найчастіше збудниками є: Аспергіли - цвілеві грибки (65%); Кандиди - дріжджоподібні грибки (30%).
  • СІРЕНКО Д: Грибки частіше атакують людей, чий імунітет не може впоратися з інфекцією: наприклад, їх організм ослаблений хронічними хворобами.
  • ДЯБІНА Л: Грибкові захворювання лікують спеціальними антигрибковими препаратами та антибіотиками.
  • ВЕРБИЦЬКА О: Грибкові захворювання дуже заразні і порівняно повільно піддаються лікуванню.
  • ТРОЯН І: Щоб уникнути появи грибка в майбутньому, усім нав варто памятати про те, що існують місця в яких ризик зараження мікозами великий: басейни, сауни, спортивні зали, перукарні, косметичні салони. В них повинне бути дотримання належного санітарного стану!

Дякую за роботу!
Оцінки будуть в класрумі!
Здоров’я усім!

Коментарі

  1. Яка відповідь є найбільш інформативною?

    ВідповістиВидалити
  2. Вичерпна, інформативна відповідь на запитання у Трояна Івана

    ВідповістиВидалити
  3. Я вважаю, що Вербицької Олександри (і це не тільки тому, що це повідомлення, напилала я)

    ВідповістиВидалити
  4. Я вважаю, що Вербицької Олександри

    ВідповістиВидалити
  5. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  6. ДУЖЕ ДЯКУЮ ЗА КОМЕНТАРІ! ПРОДОВЖУЄМО КОМЕНТУВАТИ!

    ВідповістиВидалити
  7. На мою думку,найбільш інформативна відповідь у Вербицької Олександри

    ВідповістиВидалити
  8. На мою думку, вся ця інформація доповнює одна одну ,але у Оександри В.мені найбільше сподобалась

    ВідповістиВидалити
  9. ДЯКУЮ ЗА КОМЕНТАРІ! ТОП КРАЩИХ, НАЙБІЛЬШ ІНФОРМАТИВНІ ВІДПОВІ У ВЕРБИЦЬКОЇ ОЛЕКСАНДРИ І ТРОЯНА ІВАНА. ПІДТРИМУЮ!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, згоден, це найкращі кандидати на відмінні оцінки, вони змістовні, і дуже зрозумілі, немає дуже научних слів які ти не розумієш і були взяті повністю з інтернету, відчутні нотки того що учні працювали самі а не Ctrl+C, Ctrl+V, тому на мою думку не можна сказати що з них хтось краще. І Троян, і Вербицька гарно пояснили відповідь. Гарно впоралися із завданням.

      Видалити
  10. Усі відповіді були цікавими, але найбільш інформативна, на мою думку, у Таран Тетяни

    ВідповістиВидалити
  11. На мою думку, цікава та інформативна відповідь у Трояна Івана

    ВідповістиВидалити
  12. Оцінки в класрумі! Перегляньте! Найкращі роботи: ТРОЯН, ВЕРБИЦЬКА.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар