«Чи знаєш ти Європу? Допоможи Європі дізнатися про тебе!» Готуємося до Першого уроку 5-9 класи



Пафос і Орхус: культурне надбання Європи 2017

Найочікуваніша подія у світі — вибір культурної столиці Євросоюзу 2017. Почесне звання у прийдешній рік гордо понесуть Пафос, приймає паломників з усіх куточків землі, і Орхус з його прекрасною архітектурою. Дана ініціатива дозволяє зберегти культурне надбання та відкрити нові туристичні маршрути. Приготування вже в розпалі. Туристів чекає амбітний проект, в рамках якого пройде безліч захоплюючих і цікавих заходів, змагань та фестивалів.

Культурна столиця Євросоюзу 2017: як проходить відбір

Вибір культурної столиці — щорічна традиція, яка існує в Європі з 1985 року. Першим в історії став грецький місто Афіни, краса якого підкорила відпочиваючих. Пізніше стали вибирати два міста, які могли б бути цікаві з точки зору туризму і культури.
Пафос — колиска еллінської цивілізації, зберегла унікальні історичні пам'ятники і споруди. Здавна місто був святинею для стародавніх греків, а також згадується як батьківщина богині любові і краси Афродіти.
Рік статус культурної столиці Євросоюзу 2017 пройде в Пафосі дуже насичено. Реалізація програми задумана в рамках «Open-Air Factory of Culture», що в перекладі означає «Фабрика культури під відкритим небом».

Пафос

Романтична, безтурботна і умиротворена — саме такою повинна бути культурна столиці Євросоюзу 2017. Невелике датське містечко Орхус зачарував усіх членів журі своєю безпосередністю і шармом, тому був удостоєний звання переможця.

Орхус

Розвиток міста — ініціатива Європи

Звання культурної столиці Євросоюзу 2017 відкриває нові перспективи для розвитку міст-переможців. Спільнота західних країн виділяє колосальні суми для організації дозвілля туристів і місцевих жителів, будівництва та реставрації архітектурного надбання.
Завдяки грандіозного проекту у ряду країн є можливість представити свої міста на світовій арені і залучити потік відпочиваючих. Це дозволяє не тільки реалізовувати творчі задуми та амбіції молодого покоління, але й ділиться досвідом та культурними цінностями з іншими країнами.
Стати безпосереднім учасником імпрези може абсолютно кожен. Активістів запрошують реєструватися на добровільних засадах для допомоги в організації фестивалів і концертів, а просто туристів запрошують насолодитися відпочинком і отримати масу незабутніх вражень!

Коментарі