Блог вчителя біології Галушко Марини Григорівни : 10 клас профільний рівень


Результат пошуку зображень за запитом "нітрати"

Блог вчителя біології Галушко Марини Григорівни : 10 клас профільний рівень: Дистанційне навчання. Поняття про гранично допустиму концентрацію речовин. Способи зниження вмісту нітратів у продуктах"  

Нітратна проблема загострилася в другій половині XX ст. і пов’язана з інтенсивним використанням азотних добрив, яке привело до накопичення нітратів в продуктах рослинного походження, а також у питній воді.
Оскільки гранично допустима доза нітратів для дорослого становить 300-350 мг (з розрахунку на 60-70 кг маси тіла), 600 мг - вже токсична доза для дорослої людини. В Україні допустима середньодобова доза нітратів - 312 мга для дитини 2-3 років – 50-75 мг (з розрахунку на 10-15 кг маси тіла), можемо зробити висновок, що надходження нітратів до організму дітей перевищує гранично допустимі дози. Вища чутливість дітей до надходження нітратів пояснюється їх меншою масою тіла. За даними Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я, допустимою нормою нітратів для людини вважається 5 мг на кілограм маси тіла. Тому відбір продуктів харчування дітей, за вмістом в них нітратів, має бути більш строгим, порівняно з продуктами для дорослих. В харчуванні дітей необхідно використовувати продукти з мінімальним вмістом нітратів.  
Більше інформації   https://biology-mylife.blogspot.com/p/10.html

Коментарі