Блог вчителя біології Галушко Марини Григорівни : 10 клас профільний рівень: Дистанційне навчання.
Порівняння вмісту нітратів у продуктах харчування
Продукти, що порівнювалися
|
Результати досліду
|
Продукт з мінімальним вмістом нітратів
|
Яблука різного ступеня достиглості (зелені, недостиглі, цілком стиглі)
|
Вміст нітратів зменшується із збільшенням ступеня достиглості
|
Цілком достиглі яблука
|
Яблука різних розмірів (дуже великі, великі, середнього розміру, дрібні)
|
Із зменшенням розмірів яблук вміст нітратів зменшується. В дрібних яблуках вміст нітратів більший, ніж у середніх
|
Яблука середнього розміру
|
Різні частини коренеплоду моркви (частина біля стебла, середня частина, нижня частина)
|
Нітрати виявлені тільки у верхній частині моркви
|
Середня та нижня частини моркви
|
Картопля сира, картопля вимочена в слабкому розчині солі, картопля варена
|
У вареній картоплі нітрати відсутні.
Вимочування картоплі на вміст нітратів не впливає
|
Варена картопля
|
Сир твердий та творог
|
Нітрати відсутні у м’якому сирі, у твердому сирі концентрація нітратів висока
|
Творог
|
Куряче м'ясо та дитячі сосиски з курячого м’яса
|
Нітрати відсутні у м’ясі, у дитячих сосисках концентрація нітратів висока
|
Куряче м'ясо
|
Яблучний сік та яблучний сік з вітаміном С
|
Вітамін С знижує концентрацію нітратів
|
Яблучний сік з вітаміном С
|
Коментарі
Дописати коментар