Блог вчителя біології Галушко Марини Григорівни : 10 клас профільний рівень

Блог вчителя біології Галушко Марини Григорівни : 10 клас профільний рівень: Дистанційне навчання.

Порівняння вмісту нітратів у продуктах харчування
Продукти, що порівнювалися
Результати досліду
Продукт з мінімальним вмістом нітратів
Яблука різного ступеня достиглості (зелені, недостиглі, цілком стиглі)
Вміст нітратів зменшується із збільшенням ступеня достиглості
Цілком достиглі яблука
Яблука різних розмірів (дуже великі, великі, середнього розміру, дрібні)
Із зменшенням розмірів яблук вміст нітратів зменшується. В дрібних яблуках вміст нітратів більший, ніж у середніх
Яблука середнього розміру
Різні частини коренеплоду моркви (частина біля стебла, середня частина, нижня частина)
Нітрати виявлені тільки у верхній частині моркви
Середня та нижня частини моркви
Картопля сира, картопля вимочена в слабкому розчині солі, картопля варена
У вареній картоплі нітрати відсутні.
Вимочування картоплі на вміст нітратів не впливає
Варена картопля
Сир твердий та творог
Нітрати відсутні у м’якому сирі, у твердому сирі концентрація нітратів висока
Творог
Куряче м'ясо та дитячі сосиски з курячого м’яса
Нітрати відсутні у м’ясі, у дитячих сосисках концентрація нітратів висока
Куряче м'ясо
Яблучний сік та яблучний сік з вітаміном С
Вітамін С знижує концентрацію нітратів
Яблучний сік з вітаміном С

Коментарі