Профільний рівень 10 клас 2018-2019 н.р.,

Від чого залежить колір очей?

Колір очей
Колір нашим очам надає особливий пігмент – меланін. Люди, в котрих цього пігменту більше, мають карі очі, менше – блакитні або світло-зелені. Нещодавно вчені виявили, що у структурі ДНК є цілих 6 генів, котрі несуть у собі інформацію щодо кольору очей. Має значення також послідовність розміщення нуклеотидів у генах. Тобто при їх однаковій кількості, саме їх розміщення визначає колір очей. Одні нуклеотиди відповідають за сам колір, інші за його насиченість, тобто темний він буде чи світлий. Колір очей залежить також від того, з якою густиною меланін розподіляється по райдужці, і від міцності волокон самої райдужки. Чим товщі волокна, тим світліше буде колір. При цьому волокна райдужки мають свій власний відтінок, і це також впливає на колір очей.
  • Блакитний – меланіну мало, волокна міцні та білі
  • Синій – меланіну мало, волокна менш міцні та білі
  • Сірий – меланіну мало, волокна міцні та сірі
  • Зелений – меланіну мало, волокна міцні, мають жовтуватий відтінок
  • Карій – меланіну багато, волокна міцні
  • Чорний – меланіну багато, волокна менш міцні

Колір очей та характер


Блакитні очі

Ці люди – лідери, блакитноокі частіше досягають поставлених цілей та успіхів у кар’єрі. Іноді бувають жорстокими. Вони щедрі та відповідально підходять до виконання своїх обов’язків. Вони талановиті з гарною фантазією. Жінки з голубими очима часто використовують чоловіків навколо себе та не вибачають зрадників. Блакитноокі чоловіки на усе життя залишаються дітьми.

Сині очі

Гордовитість – це про них. Разом з тим, це відважні борці за правду та справедливість. Вони конфліктні. Синьооким людям приписують романтизм, мрійність та сентиментальність. Вони примхливі та схильні до депресії. Вони швидко закохуються. Серед таких людей багато творчих особистостей.

Сірі очі

Власники сірий очей – сама практичність. Вони працьовиті, врівноважені, твердо стоять на ногах та тверезо дивляться на світ. При цьому вони мають гарний розум та інтелект, не поринають у побут. Але інтуїція розвинена слабко. Для близьких вони надійний захист та опора. На них можна покластися, вони завжди допоможуть, нехай навіть простою порадою. Але іноді вони здаються скупими на емоції та теплоту. Зате вони добрі та чесні.

Сіро-блакитні очі

Поєднують у собі властивості сірих та голубих очей. Вони завжди знають, чого хочуть, та готові за це поборотися. Вони наполегливі та рішучі, спокійні та чесні. Їм може не вистачати ніжності та ласки по відношенню до коханих, але вони ніколи не зрадять. Вони завжди допоможуть та дадуть гарну пораду.

Зелені очі

Їх основні риси – впертість, наполегливість, принциповість, справедливість. Вони ставлять ціль та досягають її. Авторитетні у своєму колі, але лідерами бувають рідко. Вони професіонали своєї справи. Вони вимогливі до близьких, тому їм важко знайти свою другу половинку. Але коли знайдуть, будуть зберігати їй вірність. І самі не пробачають зради. Горді і неприступні вони тільки зовні, а зсередини м’які та ласкаві. У них гарні інтуїція, вони часто мають екстрасенсорні здібності. Кохання в житті зеленоокої дівчини здатне повністю її змінити, а зеленоокі чоловіки – гарні сім’янини.

Сіро-зелені очі

Вони працьовиті та відповідальні. Рішучістю вони не відрізняються. У них в ідеальній пропорції співвідносяться емоції та здоровий глузд. Вони вміють вислухати, поспівчувати, тому саме вони носять жилетку, у яку усі норовлять порюмсати. В цілому вони м’які та ніжні, але готові розтерзати того, хто перейде їм шлях.

Темно-карі, чорні очі

У них прямо кипить енергія, азарт та пристрасть. Це діяльні лідери, їм потрібно одержати перемогу в усьому. Вони чуттєві та сексуальні, тому увага протилежного полу їм гарантована в будь-якій ситуації. І самі вони швидко закохуються. Їм важливо завжди знаходитися у центрі уваги та отримувати визнання. В іншому випадку вони почувають себе нещасними. Їх можна назвати запальними та агресивними, проте вони швидко остигають. Впевненості та комунікабельності їм не займати. Але в такому наборі якостей може критися небезпека – одержимість. Нерідко це азартні ігри чи алкоголь. Такі жінки хитрі, обожнюють гроші та розкіш. Якщо вона дійсно покохає чоловіка, це буде надзвичайно сильне та палке відчуття, вона буде на все готова заради нього. Кароокі чоловіки бувають невірні своїм половинкам, проте самі зрад не пробачають. Але з матерями у них прекрасні стосунки, і це часто є приводом для сварок із жінкою.

Світло-карі, горіхові очі

Є риси і від темних очей, але чим світліше відтінок, тим вони скромніше, в них більше сором’язливості, сумнівів та мрійності. Дуже образливі. Свої численні таланти вони не схильні демонструвати публіці, і взагалі більш схильні до самотності. При цьому вони не переносять тиску, у них підкреслена індивідуальність. Вони більш поступливі та сентиментальні.  В них більше працьовитості та практичності. Їм би не завадили впевненість та рішучість.

Коментарі