Блог вчителя біології Галушко Марини Григорівни : Екологія планети

Блог вчителя біології Галушко Марини Григорівни : Екологія планети:
Рубрика: ТЯЖКІ НАСЛІДКИ КЛІМАТИЧНИХ ЗМІН. 
 Кава під загрозою Як смак кави міняється разом із глобальним потеплінням.
Любителів кави може чекати гірша на смак і дорожча кава, оскільки глобальне призводить до зменшення площ, придатних для вирощування кавових зерен, кажуть фахівці з Королівських ботанічних садів К’ю.

Виробництво кави в Ефіопії - колисці цієї сільськогосподарської культури і найбільшому експортері в Африці - може опинитися під серйозною загрозою, якщо не вжити термінових заходів .\
“В Ефіопії, як і в решті світу, якщо нічого не робити, то вона смакуватиме гірше і коштуватиме дорожче”, - сказав ВВС дослідник кави з К’ю та один з авторів доповіді.
Ефіопія - не єдина країна, що має проблеми з вирощуванням кави. Згідно з висновками звіту, опублікованого Міжурядовою групою експертів зі зміни клімату (МГЕЗК), що діє під егідою ООН, подібна ситауція склалася і в Бразилії.

Чи закінчиться в нас кава?

За минулі 35 років споживання кави зросло вдвічі...
4.9 млрд кг
1980
9.5 млрд кг
2016
Виробництво залежить від екстремальної погоди
Млрд кг

10
8
6
4
2
0
1980
2016
Унаслідок змін клімату площа кавових платацій скоротиться
Частка територій, придатних для вирощування кавових зерен сорту Арабіка, до 2050 року
Нинішній рівень
48%Центральна Америка
60%Бразилія
70%Південно-Східна Азія
Джерело: Міжнародна організація кави, Крістіан Банн ("Журнал змін клімату").
ПОВНИЙ ОГЛЯД ПУБЛІКАЦІЇ: http://www.bbc.com/ukrainian/resources/idt-0e9b1050-a8b8-41b5-9b84-e47928a9f1bf

Коментарі