Блог вчителя біології Полтавської ЗОШ № 11 Галушко Марини Григорівни : Цікаві наукові факти і відкриття *Нове!*

Блог вчителя біології Полтавської ЗОШ № 11 Галушко Марини Григорівни : Цікаві наукові факти і відкриття *Нове!*Купуючи кімнатні рослини для свого будинку, ми думаємо про красу і затишок, а не про здоров'я своєї сім'ї. Більшість декоративних рослин не тільки прикрашають своїм зеленим листям наш будинок, але й позитивно впливають на мікроклімат в будинку. Кімнатні рослини не тільки прикрашають будинки, але й очищають повітря від токсинів, які завжди присутні в повітрі житлової зони. Вони захищають нас від бактерій і вірусів, а крім того заспокоюють нерви і покращують настрій.

Які рослини найкорисніші для будинку?
http://kvitkainfo.com/kimnatni-roslini/kimnatni-roslini-szo-ochiszayut-povitrya.html

Співробітники NASA провели дослідження багатьох рослин і зробили висновок, що серед них найбільш здатні очищувати повітря такі як бамбукова пальма (фото 1), хлорофітум (фото 4), тещин язик (фото 2), спатіфіллум (фото 5), пальма арека (фото 3) і гербера (фото 6):


Якщо вірити цим дослідженням, то бамбукова пальма здатна покращити вологість повітря і знищити формальдегіди. Такими ж властивостями володіють тещин язик і хлорофітум.
Пальма арека є однією з кращих очищувачів повітря серед рослин. А ось гербера не тільки має дуже гарні квіти, але і покращує якість сну, оскільки вночі вона виробляє більше кисню.
Така рослина, як спатіфіллум, гарна тим, що вона невибаглива у догляді за нею і може чудово себе почувати у ванній кімнаті або у пральнях, де підвищена вологість. А користь від цієї рослини дуже велика, оскільки вона очищує повітря і чудово знищує спори цвілі.

Досліджуючи кімнатні рослини, фахівці з Пенсильванії зробили висновок, що вони не тільки вносять затишок до нашого будинку, але й здатні запобігти розвитку багатьох хвороб.
Наші зелені друзі не тільки прикрашають наше житло, але й очищують повітря у приміщенні і знижують рівень токсичного озону.
Особливо корисно тримати рослини у тих місцях, де знаходиться багато побутової техніки та інших електричних приладів.

Очищуючи повітря, рослини знижують ризик розвитку хвороб легенів і деяких видів кровотеч. Але людям, які схильні до алергії, необхідно з обережністю підходити до їх вибору. Також потрібно знати, що деякі кімнатні рослини є отруйними. Тому якщо в будинку є маленькі діти і тварини, такі рослини заводити не варто.
Джерело:

Коментарі