Екологічне лідерство учнів

Особистості

Існує багато прикладів з життя відомих людей, коли людина при певній частці самовіддачі і старанності змогла розвинути в собі лідерські здібності. Лідером може стати практично будь-яка людина, яка виховала і розвинула в собі лідерські якості. Такі люди, як відомі співаки, спортсмені, ректори університетів, політичні діячі чи власники бізнесу – всі вони є лідерами, але у кожного з них існує свій набір якостей, необхідний для успішної діяльності та досягнення успіху саме в їхній галузі. Хоча існують і загальні риси характеру, без яких стати лідером просто неможливо. Це цікаво знати
Автор біографій відомих лідерів і новаторів Уолтер Айзексон впевнений, що причиною блискучих досягнень цих людей був не тільки їх видатний розум. Адже в світі є мільйони розумних людей, але, на жаль, їх більша частина — посередності. Автор гадає, що таких людей, як Ейнштейна, Франкліна, Джобса та інших до успіху призвело поєднання нестандартного підходу і вміння мислити творчо, а також справжня пристрасть та відданість своїй справі.
Крім того, Айзексон впевнений, що таким геніям, як Альберт Ейнштейн, Бенджамін Франклін і Стів Джобс допомогли ввійти в історію деякі ключові принципи, які можуть знадобитися будь-якій людині, яка мріє стати на один щабель з великими лідерами.

Мабуть, кожна людина прагне до успіху. І тут головне не гнатися за статусом лідера, а розвивати свої здібності і талант, які можуть стати важливим кроком на шляху до самовдосконалення.

Усвідомлення реального значення краси
Будучи ще дитиною, Стів Джобс завдяки батькові зумів усвідомити, що таке справжня краса і яке вона має значення. А ставши дорослим він став її втілювати в продукцію Apple.
Одного разу батько Стіва дав йому завдання побудувати паркан у дворі будинку так, щоб внутрішня і зовнішня сторони огорожі були однаково охайні та красиві. Це правило назавжди відклалося в пам'яті Стіва, і він цього ж вимагав від інженерів Apple. Тому в яблучних гаджетах навіть невидимі його частини мають такий же привабливий вигляд, як і зовнішній вигляд його пристроїв.

Вміння спрощувати, щоб зосередитися на головному
В той час, коли Джобс 1996 року повернувся до боротьби за Apple, він ретельно вивчив близько десятка продуктів, які виробляла компанія і зменшив цей список до чотирьох. Він був справжнім експертом щодо спрощення проектів і цього вимагав від інших. Там, де розглядалось десять ідей, Джобс більшу частину з них викреслював. Цю пристрасть до спрощення він застосував і в розробці дизайну продукції, завдяки чому вона стала зручнішою.

Мати справжню пристрасть

Можливо пристрасть, яка охопила Альберта Ейнштейна ще в дитинстві, стала поштовхом до великих відкриттів. Подарований батьком компас настільки захопив юного Ейнштейна, що він цілодобово просиджував з цим пристроєм, намагаючись зрозуміти всю таємницю магнітних полів. Здатність стрілки завжди вказувати на північ не давала спокою юнакові. Ця одержимість, яка почалася з простого компасу, допомогла в майбутньому вченому вивести теорію відносності.
Вміння дослухатися до чужих ідей.

Бенджамін Франклін був впевнений, що гарні ідеї можуть виникати у будь-якої людини. Він вважав, що смирення і толерантність є дуже цінними людськими якостями. Вони навчають дослухатися до думок інших і розуміти їх точку зору.
Коло інтересів американського просвітителя, вченого і державного діяча було надзвичайно широким і в більшості цих починань він досяг вагомих результатів. Завдяки Бенджаміну Франкліну була заснована перша публічна бібліотека, створена друкарня. Винахід громовідводу, введення позначень «+» і «-» для електричних зарядів та розробка вуличних ліхтарів теж належать Бенджаміну Франкліну


Коментарі