СВІТОВІ СИСТЕМИ ОСВІТИ

Перша країна в Європі збирається заборонити мобільні телефони в школах

У Франції заборонять користуватися мобільними не тільки на уроках, а й протягом усього навчального дня
<p style="text-align: justify;">Фото: Pixabay</p>
Фото: Pixabay
З вересня 2018 року у Франції збираються повністю заборонити учням молодшої та середньої школи користуватися мобільними телефонами на території школи.
Зараз учням не можна використовувати їх під час уроків, однак є ймовірність, що вони будуть позбавлені такої можливості і на перервах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
"Зараз діти більше не грають на перерві, вони всього лише дивляться в свої смартфони, і з освітньої точки зору це проблема", – сказав Жан-Мішель Бланкер, міністр освіти Франції.
"Чи збираємося ми заборонити користуватися мобільними в школі? Так!" – додав міністр.
Дослідження показують, що значна кількість учнів продовжують використовувати свої мобільні телефони в класі, отримувати або відправляти виклики або текстові повідомлення, не дивлячись на заборону.
Залишається неясним, як ця заборона буде працювати. Бланкер раніше припустив, що школи повинні будуть надати учням шафки для зберігання телефонів в шкільні години.
Нагадаємо, у людей із залежністю від смартфонів відбувається зміна хімічного складу мозку. Це з'ясували американські вчені з Радіологічного товариства Північної Америки.

Раніше стало відомо, що пристрої, що працюють під управлінням Android, в фоновому режимі збирають інформацію про знаходяться поруч вишках стільникового зв'язку, а потім посилають її на сервери Google.
Джерело:СЬОГОДНІ

Коментарі