Курс за вибором "ЕКОЛОГІЯ РОСЛИН" 8 КЛАС 2018-2019 н.р.

УРОК СЕРЕД ПРИРОДИ.

На світі існує багато наук про природу. Ботаніка вивчає життя рослин, зоологія – наука про тварин, анатомія – про будову тіла людини, астрономія – наука про планети і зірки. Та є одна наука про природу, що, на мою думку, найважливіша і її потрібно вивчати вже з першого класу. Ця наука зветься «Екологія». З грецької мови це слово перекладається так: «екос» – дім, «логос» – слово. Слово про дім. А наш загальний дім – це планета Земля, в якому всі його жителі – рослини, тварини і люди тісно пов’язані між собою та навколишнім середовищем.
Отже наука екологія вивчає взаємозв’язки рослин, тварин і людей між собою та з оточуючим середовищем.
СТВОРЕННЯ ПРОЕКТУ ТЕМА: ЛІХЕНОІНДИКАЦІЯ.



На фото: ЮНІ ЕКОЛОГИ: 8 Б, 8В КЛ.


Від середини XX століття і в наш час спостерігається значне забруднення транспортом, промисловими та комунальними підприємствами. З приводу цього в багатьох країнах світу створені системи контролю за якістю повітря. 

ЛІХЕНОІНДИКА́ЦІЯ (від грец. λειχήν – лишай, лишайник і лат. indico – вказую, визначаю) – розділ екології, присвячений оцінюванню стану довкілля за допомогою лишайників.Лишайники – організми, які складаються із гіфів грибів та водоростей є ефективними біоіндикаторами стану повітряного середовища, оскільки відповідають усім вимогам до організмів-біоіндикаторів.
Ліхеноіндикаційні методи виступають одним з головних способів визначення чистоти повітря, оскільки вони є високоінформативними і одночасно дешевими.
Починаючи з 90-х років ліхеноіндикаційні роботи проводяться і на Україні. 

Коментарі