«Чи знаєш ти Європу? Допоможи Європі дізнатися про тебе!» Готуємося до Першого уроку 5-9 класи



Європейським Союзом (англ. European Union) називається об'єднання європейських держав, які беруть участь у процесах регіональної інтеграції в політичній і економічній областях.


   Країни-члени    Кандидати    Потенційні кандидати

Автор: JLogan - Own work, based on File:European Union accession policies.png, GFDL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10546581

Країни-члени Європейського Союзу — країни, що приєднались до Європейської економічної спільноти, починаючи з 1958 року. Спершу Європейський Союз був заснований шістьма країнами, але після 1958 року відбулось п'ять етапів послідовного розширення ЄС. 
Без Ґренландії і Фарерських островів. Ґренландія вийшла зі складу ЄС у 1985 році.
1 травня 2004 року до ЄС приєднались 10 нових членів, що стало найбільшим розширенням Союзу за всю його історію. 

Карта країн членів Європейського Союзу
http://www.200stran.ru/maps_group11_item2658.html

Список країн-членів Європейського Союзу (станом на 21 квітня 2016 року):
ПрапорКраїнаПовна назваДата вступуПлощаНаселенняСтолицяНайбільше місто
Flag of Austria.svgАвстріяАвстрійська Республіка1 січня 199583 8718 169 929ВіденьВідень
Більше інформації:

Паспортно-візовий портал: http://fms21.ru/visa/spisok-stran-ec.html#skolko-stran-uchastnits-es-v-2017-godu

Для вступу до складу Європейського Союзу необхідний досить високий рівень економічного розвитку і здійснення правової реформи.  Потрібно привести внутрішнє законодавство держави-кандидата у  відповідність з нормами права Європейського Союзу.
Зважаючи на зазначені вище вимоги, держави, що претендують на членство у ЄС умовно поділяються на країни-кандидати, які подали заявки до вступу в ЄС: ІсландіяМакедоніяСербіяТуреччинаЧорногоріяАлбанія.  А також країни, які розцінюються ЄС як потенційні кандидати, але ще не подали заявку на членство: Боснія, ГерцеговинаКосово.
Сьогодні країни усього світу дивляться на нас, сподіваючись, що наш незламний дух реалізується в конкретних справах, які підвищують авторитет і значення України у світі.
Ми повинні діяти, як європейці: послідовно та наполегливо впроваджувати європейські стандарти життя, втілювати європейські цінності у нашій державі.

Презентація на тему "Карта Європи"

Прапори країн  Європи

Коментарі