Блог вчителя біології Полтавської ЗОШ № 11 Галушко Марини Григорівни : Екологія планети

Блог вчителя біології Полтавської ЗОШ № 11 Галушко Марини Григорівни : Екологія планети:

Чим годувати птахів взимку?

Чим годувати птахів взимку?
Птахи взимку бояться не холоду, а голоду. Найчастіше пернаті гинуть у сильні морози. Для підтримки достатньої температури тіла, вони витрачають значно дуже багато енергії, що отримують з їжі. Та ще важче вдається пташкам пережити затяжні зими, адже тих запасів, що були зроблені восени, не вистачає. Врятувати птахів від голодної смерті – просто: розвісити годівнички і не забувати поповнювати їх підходящим кормом.
Рекомендовано:
  • Хліб у вигляді крихт буде доречним майже для всіх видів птахів. Важливо використовувати подрібнений черствий хліб. Свіжий на холоді замерзає і птахи не зможуть з ним нічого зробити. Не варто залишати хліб великими скибками - пернаті з ним не впораються.
  • Детальніше...https://biology-mylife.blogspot.com/p/blog-page_3.html
  • Заборонено:
    Не можна підгодовувати пернатих смаженої, гострої, жирної, кислої або зіпсованої їжею. Важливо розуміти, що птахи рідко гинуть саме через отруєння, але воно веде до ослаблення організму птиці та її захворюванню, що врешті-решт може привести її до смерті.
    • Чорний свіжий хліб викликає бродіння і заворот кишок, що призводить до подальшої смерті птахів.
    • Цитрусові (апельсини і лимони), а також шкірка бананів.
    • Солона їжа - сухарики, насіння, солоне сало – сприяє накопичення солі в організмі птахів викликає отруєння та подальшу загибель.
    • Пшоно також не рекомендується птахам. На відміну від проса, пшоно позбавлене оболонки, що призводить до окислення жирів на його поверхні, появи токсичних речовин, хвороботворних організмів.

Коментарі